FLAN CASERO EN
10 MINUTOS / HOMEMADE CREME CARAMEL IN 10 MINUTES
Ingredientes / Ingredients
5
huevos / 5 eggs
50g
de azúcar para el flan / 50g White caster sugar for the creme
50g
de azúcar para el caramelo / 50g white caster sugar for the caramel
½ litro
de leche entera / ½ a liter of whole milk
Elaboración / Instructions
Prepara el caramelo en una fuente de cristal rsistente al microondas. Vierte los 50g de azúcar y una gotita de agua. Mete al microondas unos 3 minutos, hasta que se deshaga. Sacar y extender el caramelo con cuidado de no quemarse por los laterales. Mientras se enfría un poco, prepara el flan.
Bate los cinco huevos y añade el azúcar . Bate de nuevo hasta que espume y añade la leche y bates de nuevo.
Añade esta mezcla a la fuente del caramelo y tapa con plástico film.
Mete la fuente en el micro (el mío es de 850W)
Deja que se vaya haciendo unos 7 minutos, hasta que veas que ha cuajado.
Lo sacas del micro y dejas que se enfríe sin el plástico. Desmçoldalo cuando esté frío y sirvelo sólo en rodajitas o acompañado de nata, según te guste.
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Begin by making the caramel. To do this, put the sugar
in a glass saucepan with a drop of water and place it in the micro. Leave it
like that, keeping an eye on it, continue to cook until the sugar has
transformed from crystals to liquid and is the color of dark runny honey which
will take 3 minutes. ( My micro 850W ). Then
take the pan off the heat tipping it round the base and sides to coat
Now make the creme. To do this, break the eggs into a
large bowl or jug and whisk them. Add the sugar and whisk both ingredients
thoroughly. Pour the milk into the saucepan whisking it
Pour the mixture in the glass saucepan with the
caramel and wrap it with cling film. Place it in the micro and cook 7 minutes.
It should feel firm and springy to the touch. Then remove it from the micro
Chill it before turning out. When you're ready to
serve, loosen it around the sides with a palette knife if necessary. Put quite
a deep serving plate on top and then turn it upside down and give it a hefty
shake. What you will then have is a delicious, light, set caramel crème surrounded
by a pool of golden caramel sauce. Serve it cut in slices with some pouring
cream to mingle with the caramel.
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