martes, 4 de junio de 2013

FLAN / CARAMEL CREME



FLAN  CASERO EN  10 MINUTOS / HOMEMADE CREME CARAMEL IN 10 MINUTES
Ingredientes / Ingredients
5 huevos  / 5 eggs
50g de azúcar para el flan / 50g White caster sugar for the creme
50g de azúcar para el caramelo / 50g white caster sugar for the caramel
½ litro de leche entera / ½ a liter of whole milk
Elaboración / Instructions
Prepara el caramelo en una fuente  de cristal rsistente al microondas. Vierte los 50g de azúcar y una gotita de agua.  Mete al microondas unos 3 minutos, hasta que se deshaga. Sacar y extender el caramelo con cuidado de no quemarse por los laterales. Mientras se enfría un poco, prepara el flan.
Bate  los cinco huevos y añade  el azúcar . Bate de nuevo hasta que espume y añade la leche y bates de nuevo. 
Añade esta mezcla a la fuente del caramelo y tapa con plástico film.
Mete la fuente en el micro (el mío es de 850W)
Deja que se vaya haciendo unos 7 minutos, hasta que veas que ha cuajado.
Lo sacas del micro y dejas que se enfríe sin el plástico. Desmçoldalo cuando esté frío  y sirvelo sólo en rodajitas o acompañado de nata, según te guste. 
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Begin by making the caramel. To do this, put the sugar in a glass saucepan with a drop of water and place it in the micro. Leave it like that, keeping an eye on it, continue to cook until the sugar has transformed from crystals to liquid and is the color of dark runny honey which will take 3 minutes. ( My micro  850W ). Then take the pan off the heat tipping it round the base and sides to coat
Now make the creme. To do this, break the eggs into a large bowl or jug and whisk them. Add the sugar and whisk both ingredients thoroughly. Pour the milk into the saucepan whisking it
Pour the mixture in the glass saucepan with the caramel and wrap it with cling film. Place it in the micro and cook 7 minutes. It should feel firm and springy to the touch. Then remove it from the micro
Chill it before turning out. When you're ready to serve, loosen it around the sides with a palette knife if necessary. Put quite a deep serving plate on top and then turn it upside down and give it a hefty shake. What you will then have is a delicious, light, set caramel crème surrounded by a pool of golden caramel sauce. Serve it cut in slices with some pouring cream to mingle with the caramel.

CREMA DE CALABAZA / PUMPKIN CREAM



Ingredientes/ Ingredients
Aceite de Oliva /Olive oil
1/2 Calabaza/Pumpkin (pelada y cortada en trocitos/ peeled and chopped )
1 cebolla grande/ big Onion (peeled and chopped)
1 lata de leche de coco/ a can of coconut milk
1 cubito de caldo de verduras ecológico/ 1 stock cube of organic veggies
Sal / salt

Elaboración/ Directions
1.                                     Pelar y cortar en trocitos la calabaza / Peel and chop the pumpkin
2                               Poner aceite de oliva en una cazuela y añadir la calabaza y la cebolla / Pour a drop of olive oil into a cooking pot and add the chopped pumpkin and the onion.
3                  Añadir la pastilla de caldo y tapar unos 15 minutos / Add the sock cube and stir well. Bring to a boil; cover, reduce heat, and simmer 15 minutes.
            Dar vueltas hasta que esté hecho y pasar por la batidora / Stir once in a while until soft.Transfer broth mixture into the container of a blender or processor. Process until smooth.
5          Añadir el bote de leche de coco y servir / Stir in the coconut milk and heat through. Do not boil. Ladle into individual soup bowls.
6              Se puede añadir unas virutas de queso por encima / Top each serving with cheese shavings